Hjem » Butik » Dine data på nettet

Dine data på nettet

Kender du databeskyttelsesloven

Hæftet ”Dine data på nettet” er et helt nyt hæfte i serien Sociale Publikationer.

De sidste år er der skrevet rigtig mange indlæg, artikler og bøger om dette emne, men de er primært rettet mod myndigheder, virksomheder, organisationer, foreninger og andre institutioner med beskrivelse af, hvordan de skal overholde databeskyttelseslovgivningen på en effektiv måde.

Der har dog manglet en beskrivelse af emnet “persondata” målrettet den enkelte borger og som forklarer, hvordan databeskyttelseslovgivningen påvirker og beskytter borgerne.

Hæftet fortæller om de gældende regler og rettigheder som borgerne bør være opmærksomme på. Mange kender ikke reglerne, og ved dermed heller ikke, hvordan reglerne eventuelt bliver overtrådt i forhold til den enkelte.

Hæftet kommer rundt om alle aspekter af data på nettet, herunder beskyttelse af persondata, regler omkring cookies, elektronisk markedsføring (herunder spam), nethandel samt digitale krænkelser og svindel.

Hæftet kommer med gode eksempler på hvilket omfang, overvågning og dataindsamling har antaget, og er brugbar for privat brug såvel som til fagligt brug.

Forfatterne er cand.jur. Marianne von Eyben, ph.d. studerende i Persondata og indehaver af DPO Management og cand.jur. Ulla Jarulf Kjærgaard, certificeret persondataspecialist og indehaver af konsulentfirmaet PersondataKonsulenten.

“Dine data på nettet” har fået 2 flotte anmeldelser:

Martin Dybdal fra Uddannelsesbladet har givet bogen 4 stjerner, læs anmeldelsen her.

Kurt Ottesen, Konsulent, KSO Innovation, anmeldelsen kan læses her.

 

Yderligere information

Antal sider

90

Forfatter

Ulla Jarulf Kjærgaard og Marianne von Eyben

Varenummer (SKU): SP024 Varekategori: Tags: ,